In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Weer solo

Port-Sainte-Foy-et-Ponchapt Sainte-Foy-la-Grande Saint-Quentin-de-Caplong Caplong Pellegrue

Gisteren had ik al een beetje het idee dat het tijd werd om weer afscheid te nemen van Maarten. Vanaf het begin zijn we het erover eens dat je pelgrimeren in principe alleen doet, en ik denk dat het moment zo’n beetje gekomen is om dat weer te gaan doen.

Vanmorgen was hij zo vreselijk aan het treuzelen dat ik er eigenlijk wel genoeg van had. Toen we om 11 uur eindelijk op het punt stonden om te vertrekken, en hij zei dat hij nog even het dorp in moest om te gaan pinnen, vond ik het tijd om hem een hand te geven en een goeie reis te wensen. Ik ging er maar van uit dat het ermee te maken had dat hij een telefoontje had gehad van een vriendin; zij was in Noord-Spanje, en hij leek vastbesloten om met haar af te spreken in een gîte op 9 kilometer afstand.

Ondanks het late vertrek was ik vastbesloten om Pellegrue te bereiken, op 20 kilometer. Het wordt tijd om weer wat kilometers te gaan maken; de Spaanse grens lonkt. Mede door mijn zeer on-Franse ontbijt (sterke koffie, volkoren brood met eieren en spek, en een pak chocolademelk) merkte ik de eerste 10 kilometer nauwelijks dat ik aan het lopen was, en om 1 uur besloot ik een uur pauze te nemen in de schaduw om de ergste warmte te ontwijken. Volledig opgeladen (de mens loopt het beste op schaduw-energie) begon ik aan de tweede helft. Toen ik na een korte pauze in Caplong weer opstond om verder te gaan, zag ik een bekend gezicht aan komen lopen: Maarten; zijn vriendin mocht met haar huurauto Spanje niet uit.
We zijn een stukje samen opgelopen, maar toen hij even later lunchpauze wilde houden, ben ik doorgelopen; ik had al een uur lunchpauze achter de rug. In de refuge in Pellegrue zagen we elkaar weer.

Hoewel het de afgelopen dagen gezellig is geweest samen, vond ik het heerlijk om vandaag weer alleen te lopen. Ik ga ervanuit dat we morgen weer afscheid nemen.

In de refuge ontmoetten we ook een paar fietsers op weg naar Santiago, een Franse vader en dochter. Omdat mijn huisgenote van vandaag me daarnet vroeg hoe lang ik al onderweg ben, bedacht ik me dat ik vandaag 3 maanden onderweg ben. Hoera!

Als ik dit tik, is er op het plein voor de refuge — boven het Office de Tourisme — een klassiek concert bezig. We hebben alle ramen open, en iedereen is in stilte met zijn eigen ding bezig. Heerlijk.

Eindpunt (overnachting)
NaamRefuge municipal
PlaatsPellegrue
Prijs per nacht€5,00
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiNee.
EtenKookgelegenheid aanwezig. Supermarkt op 5 minuten lopen.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.