In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Frankrijk

Binche Waudrez Estinnes-au-Val Estinnes Fauroeulx Croix-Lez-Rouveroy Rouveroy Grand-Reng Vieux-Reng Villers-Sire-Nicole

Ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat degene die hier de stickers heeft geplakt die de weg moeten wijze naar Santiago de Compostela, stomdronken moet zijn geweest toen hij dat deed. Als ik de GPS niet bij me had gehad, was ik allang hopeloos verdwaald geweest. Helaas blijkt de GPS-route die ik bij me heb ook behoorlijk verouderd, dus ik moet nogal improviseren.

Het laatste beetje zeurderige gevoel in mijn nieren verdwijnt gelukkig in de loop van de ochtend, dus mijn diagnose klopte, en veel water drinken helpt. Wel ben ik heel de dag nog behoorlijk sloom.

De route die ik volg leidt voornamelijk door platteland en heel kleine dorpjes. Dat loopt erg fijn en mooi, maar is niet handig als je honger hebt en even een winkel zou willen tegenkomen. Bij Rouveroy besluit ik daarom van de route af te wijken en naar Grand-Reng te lopen, dat ziet er op de kaart iets groter uit, dus daar hoop ik een winkel te vinden; iets buiten Grand-Reng zal ik dan een plek zoeken om wild te kamperen, want inmiddels ben ik behoorlijk moe. Grand-Reng blijkt echter wel groot, maar dat komt vooral doordat de huizen ver uit elkaar staan; een winkel is er niet. Op naar het volgende dorp dan maar: Vieux-Reng. En dan sta ik ineens in Frankrijk, de grens ligt tussen Grand-Reng en Vieux-Reng. Ook Vieux-Reng heeft geen winkels, en als ik ook dat dorp achter me gelaten heb en bijna Villers-Sire-Nicole inloop, kom ik langs een bosje dat ik niet kan overslaan: een prachtige plek om uit het zicht de tent neer te zetten. Dan maar geen winkel, en vanavond weer een noodmaaltijd; gelukkig heb ik nog wel voldoende water.

In Frankrijk kom ik ook weer voor een nieuwe uitdaging te staan: ik ben vergeten de GPS-kaarten van Frankrijk te downloaden naar mijn telefoon. En de smartphone gebruikt niet hetzelfde soort kaarten als mijn netbook…
Ik besluit daarom morgen een korte wandeling te doen: in Maubeuge zal ik een hotel of B&B moeten zoeken met wifi, zodat ik de kaarten kan downloaden.

Eindpunt (overnachting)
Naamwildkamperen
Plaatsnet buiten Villers-Sire-Nicole

2 reacties aanFrankrijk

  • Erik Vloeberghs

    Ruim 15 jaar geleden liep ik met een vriend de pelgrimsweg van Nijvel tot St. Quentin. Toen was de route nog wel redelijk bewegwijzerd. Jammer dat ze een beetje gedegenereerd is. Ik heb zelf geen gps maar als ik je verhalen lees lijkt het soms dat ik beter nooit overschakel van kaart naar gps. Houzee.

    • Rob

      Voordeel van GPS is dat hij altijd ‘weet’ waar je bent, ook als je zelf geen idee hebt, en dat hij erg snel een alternatieve route voor je kan zoeken. En op een tocht waar je veel kaarten nodig hebt, is het natuurlijk lichter.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.