In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Camino de Santiago

Nieuwe schoenen

Périgueux Marsac sur l’Isle Razac sur l’Isle Montanceix Saint-Astier

De beheerder van de gîte in Périgueux is vastbesloten op de een of andere manier behulpzaam te zijn bij het vinden en bereiken van een slaapplaats voor komende nacht. In eerste instantie dacht hij dat het alleen om een rustdag ging, maar nu hij begrijpt dat ik nieuwe schoenen nodig heb, en Maarten ook wat spullen moet hebben van een sportwinkel, schakelt hij een tandje bij. Er komen kaarten en telefoonboeken tevoorschijn, en uiteindelijk besluiten we naar de Intersport in Marsac te gaan, om vandaar door te lopen naar Razac, waar volgens de GPS een camping is. De man probeert de camping alvast te bellen, maar het nummer blijkt buiten gebruik. Daarom probeert hij vervolgens de mairie, maar daar wordt om die tijd natuurlijk nog niet gewerkt.

De beste man staat erop om ons met de auto naar de Intersport te brengen, en wij stribbelen niet tegen. Vanuit de auto zien we 7 pelgrims aan hun dag beginnen. Aangekomen in Marsac belt de man nog een keer de mairie, en nu wordt er wel opgenomen. De camping blijkt al 15 jaar gesloten te zijn; goed dat hij er op aandrong om te bellen dus, want nu zijn we in ieder geval voorbereid op een langere wandeling, naar een volgend dorp met camping.

Na lang wikken, wegen en passen, besluit ik dit keer te gaan voor een paar iets duurdere schoenen. De schoenen van 40 euro voelen niet erg robuust, en ik heb er geen vertrouwen in. De schoenen die ik nu heb zijn wat robuuster, maar ook wat stugger, en ik moet me dus maar voorbereiden op blaren in de komende dagen. Ik ben blij dat de wandeling vandaag niet heel lang is, en we spreken af dat we morgen een rustdag nemen als de camping niet te duur is.

Eigenlijk is de camping wel een beetje te duur, maar we kunnen de kosten drukken door met 2 tentjes op 1 plaats te gaan staan, dus we besluiten toch een extra nacht te boeken. ‘s Avonds is er in de bar salsa-avond. We dansen niet mee, maar gaan wel even kijken. Daar bewijzen we dat we beter niet samen in een bar kunnen gaan zitten.

Eindpunt (overnachting)
NaamCamping le Pontet
PlaatsSaint-Astier
Prijs per nachtOngeveer een tientje per persoon per nacht als je met een paar tentjes een plaats deelt.
DoucheBij de prijs inbegrepen.
WifiBij de prijs inbegrepen.
EtenKlein restaurantje op de camping. Lidl op 5 minuten lopen. Verschillende restaurants in het dorp op 10 minuten lopen.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.