In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Algemeen

Elisabeth

Elisabeth is een dame van de leeftijd waarop je niet meer naar haar leeftijd vraagt. Eigenlijk zou ze in juli 2014 samen met een vriendin vanuit Nederland richting Santiago de Compostela gaan wandelen, maar wegens de gezondheid moest dat een paar maanden uitgesteld worden. Tijdens de voorbereiding van haar tocht zocht Elisabeth, zoals elke moderne pelgrim doet, op internet naar verhalen van mensen die naar Compostela lopen, liepen, of gelopen hadden. En zo kon het gebeuren dat ze op 28 maart 2014 voor het eerst op dit weblog terechtkwam, waarna ze zich ontpopte als één van mijn trouwste volgers. Ook na mijn tocht hebben we, via e-mail, contact gehouden.

En nu is het dan zover: morgen vertrekt Elisabeth, samen met vriendin Aafke, vanuit Maastricht richting Santiago de Compostela. En is het mijn beurt om jaloers mee te lezen…
Als alles gaat zoals gepland, loop ik van de zomer een stukje met Elisabeth op; het zou leuk zijn om elkaar nu eens echt te ontmoeten.

Als je wilt — en natuurlijk wil je dat — kun je Elisabeths tocht volgen op liesbethbenders.reislogger.nl. (Hé, is dat geen tikfout? Nee, dat is geen tikfout; jullie mogen Liesbeth zeggen, maar voor mij is het Elisabeth. ;-) )
En als je de komende tijd, ergens tussen Maastricht en Santiago de Compostela, 2 dames met grote rug- en buikzakken ziet lopen: hun namen zijn Elisabeth en Aafke, en ze vinden het heel leuk als je even naar ze toetert en/of zwaait, of ze een kop koffie aanbiedt, of ze gewoon even de groeten doet van Rob.

Uiteraard wilde ik graag iets bijdragen aan Elisabeths pelgrimage. En omdat ik momenteel nogal bezig ben met hout, moest dat iets van hout worden.
De slogan van Elisabeths website is ‘Daar gaat ze voetje voor voetje‘. En zoals je vast is opgevallen, is het logo van mijn website een schelp met een paar klompen. En dus leek het me leuk om voor Elisabeth een paar klompjes te maken om aan haar rugzak te hangen. Helaas zijn de klompjes ietsje groter geworden dan mijn bedoeling was, dus Elisabeth beslist pas op het allerlaatste moment of ze ook echt meegaan. (Dat klinkt voor sommigen misschien raar, maar wie weleens grote afstanden gelopen heeft, weet dat 140 gram best een behoorlijk gewicht is in een rugzak, zeker als het extra is.)

IMAG1857-rotated

(Klik op de foto voor meer foto’s.)

Elisabeth en Aafke:
Ultreia, Buen camino, en dat deze tocht alles mag worden wat jullie wensen!

Nou, goed dan, nog 1 keer het adres: liesbethbenders.reislogger.nl

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.