In 2014 liep ik van Wateringen in Nederland (in het Westland) naar Fisterra in Spanje (ten westen van Santiago de Compostela).
Daarna besloot ik om niet terug te keren naar Nederland, maar verder te zwerven.
Sinds begin 2022 heb ik, na bijna 8 jaar zwerven in Noord-Spanje en heel Frankrijk, een huisje in de Loire-Atlantique in Frankrijk.
Ik volg momenteel een opleiding waarmee ik straks aan de slag kan in de hulpverlening.

Archief

Algemeen

Nieuwe toekomstplannen

Een maandje geleden schreef ik al dat ik niet zo heel goed ben in toekomstplannen. Van de 3 toekomstplannen die ik toen beschreef, zal ik er dan inmiddels ook alweer 1 moeten vervangen door 2 nieuwe. (Lees die zin gerust nog eens… ;-) )

Naar Montréal-du-Gers ben ik geweest, dus dat kan alvast niet meer stuk. Elisabeth komt ook nog steeds in september — de vlucht is geboekt —, dus dat is ook fijn. Het derde plan was om voor de winter met de ezel op pad te gaan.
Nou goed, als je heel strikt wilt zijn, komt dat derde plan ook uit: uiteindelijk gaan we weg uit de Dordogne; maar echt een tocht wordt het niet. Ik ben overigens nog helemaal niet zo zeker dat Frimousse en ik al klaar zijn voor een tocht van een paar maanden, dus misschien is dat maar beter.

2 Nieuwe plannen:

Anita (de eigenaresse van de gîte in Montréal-du-Gers) stelde voor contact op te nemen met een vriend die een pelgrimsherberg heeft in Saint-Jean-Pied-de-Port, om te vragen of ik daar volgende zomer zou kunnen werken. Ik zou dan de hele zomer betaald werk hebben (SMIC), en bovendien weer verzekerd zijn. Dat sprak me wel aan.
Er zijn nog geen handtekeningen gezet, maar in principe ga ik eind september alvast 1 of 2 weken in Saint-Jean-Pied-de-Port werken om kennis te maken en te laten zien wat ik in mijn mars heb.

En afgelopen week kreeg ik door een trouwe volgster een oproepje doorgestuurd. Een Nederlandse dame die in Frankrijk woont — hemelsbreed 150-200 kilometer hiervandaan — heeft een ernstig auto-ongeluk gehad, en is daardoor de komende maanden minder mobiel; ze was daarom op zoek naar hulp in de huishouding en bij klusjes. Ik heb mijn hulp aangeboden, en die heeft zij (graag) geaccepteerd. Na mijn werk in Saint-Jean vertrek ik dus naar Cantal, om daar te gaan overwinteren (en Frimousse wordt, al voordat ik vertrek naar Saint-Jean, met een trailer opgehaald).

En zo kunnen plannen dus in een oogwenk weer veranderen.
En zo komt alles altijd vanzelf weer op z’n pootjes terecht.
Laat het los, en het komt naar je toe…

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="" width="" height="">

  

  

  

https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shell.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/backpack.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/boot.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hat.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tent.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_find.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beach_chair.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine_pairings.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wine.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/beer.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/coffeecup.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/palm_tree.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_sound.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/icon_phone.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/motorcyclist.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/car.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/schoolbus.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/plane.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tram.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_blue.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_green.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_red.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/pin_yellow.png 
https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/caravan.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/camera.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ski.png  https://www.elperegrino.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cleaning_mob.png 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.